EA SPORTS SSX

SSX on EA:n julkaisema lumilautailupeli. Peli julkaistiin PlayStation 3 sekä Xbox 360 -pelikonsoleille vuoden 2012 loppupuolella. Peli sijoittuu lumilautailun maailmaan ja pelin laskukohteet ovat kaikki oikeasta maailmasta, toisin kun sarjan edellisissä osissa, joissa rinteet olivat fiktiivisiä. Lumilautailupelit eivät perinteisesti ole saavuttaneet erityisen suurta suosiota ja ovat jääneet selkeästi jälkeen esimerkiksi skeittipeleille, kuten Tony Hawk’s Pro Skater tai EA Sportsin Skate.

Pelaaminen

Pelin tarinamoodissa seurataan yhdeksän maailman parhaan lumilautailijan SSX-tiimin etenemistä. Tiimin tavoitteena on valloittaa maailman yhdeksän vaarallisinta rinnettä hurjia temppuja suorittaen, laskemaan pääsee mm. Himalajalla ja Antarcticalla. Uudet rinteet aukeavat sitä mukaa, kun pelaaja läpäisee vanhat saavuttamalla vaaditut pistemäärät. Peliä pelataan käyttäen ohjaimen näppäimiä sekä analogisia tatteja, tavoitteena on suorittaa onnistuneesti temppuja jotka onnistuessaan lisäävät pelaajan laskunopeutta ja kasvattavat ”boost”-mittaria. Kun mittari on täynnä, pääsee pelaaja ns. ”Super Tricky” -moodiin, jossa pelaaja saa tempuistaan enemmän pisteitä ja pääsee laskemaan täydellä nopeudella.

Vastaanotto

Peli sai kriitikoilta ja pelaajilta hyvän vastaanoton, arvostelujen keskiarvon ollessa yli 80/100. Pelin kehuttiin viimein paikkaavan aukon, jonka lumilautapelin puuttuminen on aiheuttanut. Erityisesti kehuja keräsi se, miten paljon pelisarja on kehittynyt viime osan jälkeen. Pelin julkaisu herättikin paljon keskustelua siitä, onko järkevää julkaista vuosittain uusia osia urheilupeleille. Kun päivityksiä julkaistaan vuosittain, jäävät uudistukset usein marginaalisiksi – toisin kuin SSX:n tapauksessa, jossa pelisarja eteni harppauksittain ja pelaajat saivat rahoilleen todella vastinetta.