EA Sports UFC

shutterstock_263080880

EA Sportsin UFC-pelisarjan viimeisin osa julkaistiin uuden sukupolven konsoleille vuonna 2014. Pelisarja on kasvattanut suosiotaan samaa tahtia kuin vapaaottelu on yleistynyt suuren yleisön keskuudessa. Vapaaottelu on vasta viime vuosina saavuttanut maailmanlaajuisen suosion ja viimein kamppailulajin monimuotoisuutta osataan arvostaa, kun ennen vapaaottelua pidettiin lähinnä spektaakkelina. Pelin julkaisijana toimii EA Sports ja pelin kannessa esiintyvät kaksi keskiraskaan sarjan kärkiottelijaa, Yhdysvaltalainen mestari Jon Jones ja Ruotsin Alexander Gustafsson.

Pelaaminen

Itse pelissä pääsee ottelemaan lajin tunnetuimilla tähdillä tai vaihtoehtoisesti on mahdollista luoda oma ottelija, jonka uraa pelaaja pääsee rakentamaan. Uramoodissa luodaan oma ottelija, minkä jälkeen pelaaja pääsee muokkaamaan ottelijan ulkonäköä, valitsemaan ottelutyylin, ottelijan vahvuudet sekä painoluokan. Kun ottelija on luotu, pitää ottelijaa treenauttaa alipeleissä, joiden avulla ottelija oppii uusia liikkeitä ja vahvistuu. Pelaaja pääsee myös manageroimaan ottelijaansa: on tärkeää löytää ottelijalle sopivat vastustajat, jotka auttavat uran etenemisessä. Heti aluksi ei kannata syöttää ottelijaansa susille, vaan vastustajien vaikeustasoa kannattaa nostaa pikkuhiljaa, kuten tehdään oikeassakin kamppailu-urheilun maailmassa.

Pelimekaniikka

Itse ottelussa on mukana kaikki vapaaottelun osa-alueet ja tekniikat. Pystyottelussa mukana on normaalien lyöntien ja potkujen lisäksi myös thainyrkkeilyn polvi- sekä kyynärpäätekniikat. Painiminen on yksi tärkein vapaaottelun osa-alue, ja pelissä painiminen esitetään realistisesti. Mukana on paljon painitekniikoita sekä pystyssä että matossa. Mattoon mentäessä mukaan tulee lukkopainin ja jujutsun lukot sekä kuristukset, joiden hallitsemista varten vaaditaan monen tunnin harjoittelu.