FIFA 15

FIFA15 on EA Sportsin julkaiseman jalkapallopelisarjan viimeisin osa. Peli julkaistiin vuoden 2014 syyskuussa. Se on saatavilla uuden sekä vanhan sukupolven konsoleille, käsikonsoleille, PC:lle sekä älypuhelimille. FIFA -pelisarja on saavuttanut suuren suosion erityisesti Euroopassa, jossa jalkapallo on yksi suosituimmista joukkueurheilulajeista. Pohjoismaissa, joissa pelataan paljon jääkiekkoa, FIFA-pelisarja kilpailee suosiosta tasaisesti NHL -pelisarjan kanssa.

Vuosina, jolloin järjestetään jalkapallon EM tai MM kisat, nousee FIFA-sarjan pelien myynti hurjasti fanien halutessa päästä kilpailemaan suosikkijoukkueillaan. FIFA15 pelin kannessa on Argentiinan Lionel Messi joka on yksi maailman suosituimmista jalkapalloilijoista. Uutisia liittyen pelisarjaan voit lukea pelin virallisilta kotisivuilta.

Vastaanotto

FIFA15 sai hyvän vastaanoton sekä pelaajilta että kriitikoilta. Pelin IGN arvio oli 8.3. IGN on yksi internetin suurimpia ja arvostetuimpia riippumattomia pelimedioita. Parhaiten arvosteluissa menestyi Playstation 4 versio, Xbox Onen jäädessä hiukan jälkeen arvosanoissa. Arvostelijat lähes poikkeuksetta yhtyivät siihen, että peli on kiistattomasti tämän hetken paras jalkapallopeli ja jalkapallopelifanien ei kannata miettiä hankintaa sen pidempään. Kritiikkiä FIFA 15 keräsi pelin selostuksesta, joka jakoi mielipiteitä rankasti. Animaatio keräsi pelissä eniten kehuja. PC versiota kiusasi joukko bugeja, jotka kuitenkin saatiin pikaisesti korjattua päivityksillä.

Aikaisempina vuosina FIFAn suurin kilpailija oli Pro Evolution Soccer, joka oli FIFAa realistisempi ja simulaatiomaisempi. FIFA -pelisarja kuitenkin kehittyi Pro Evolution Soccerin ohitse ja nykyisin Pro Evolution -pelisarja on kuopattu.

Uudistukset

FIFA15 toi mukanaan useita uudistuksia. Peli saatiin entistä realistisemmaksi ns. ”emotional intelligence” tekniikan avulla, joka saa pelaajien tunteet muuttumaan pelitilanteiden mukaan. Esimerkiksi epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen joukkueen pelaajat ovat alamaissa ja taas onnistuneen maalin jälkeen joukkueen tunnelma nousee. Tunnetilat siis vaikuttavat pelaajien suorituksiin. Lisäksi myös pelaajalistat, joukkueet sekä areenat päivitettiin ajan tasalle. Varsinkin manageroinnista kiinnostuneille pelifaneilla on tärkeää, että pelaajasiirrot ja joukkueiden kokoonpanot vastaavat oikeita.