FIFA ’16

shutterstock_282688544 (1)

Isompi, parempi ja FIFA 16. EA Sportsin uusin FIFA pläjäys tuo markkinoille aimo annoksen uutta ja jännittäviä parannuksia. Jos pidit FIFA 15 kaikkien aikojen parhaana jalkapallopelinä, nyt olisi syytä harkita uudestaan sillä uusin FIFA tulee olemaan entistä parempi!

Verkkopelissä monen pelaajan hermot kaatuivat oman joukkueen tekoälyn toimintaan puolustajien suhteen. Uudessa versiossa joukkuetoverit ovat entistä älykkäämpiä ja reagoimisen sijaan puolustajat pyrkivät lukemaan peliä entistä enemmän. Tämä tekee kuitenkin hyökkäyksestä huomattavasti haastavamman tehtävän kuin edellisessä FIFA:ssa.

Puolustus siis reagoi sinun tekemisiin entistä paremmin. Tämä tarkoittaa sitä että koko joukkue ryhmittyy ohjattavan pelaajan taakse valitsemasi pelimuodostelman mukaan. Ajoittain sinusta voi tuntua siltä että oman joukkueen keskuspuolustajat ohjaisivat samihyypiämäisesti koko joukkueen ryhmitelmää. Tämä pätee myös maalivahdin työskentelyyn sillä parempi tekoäly poistaa ”veskareiden” typerät virheet.

Sanonta ”syöttö on aina riski” piti paikkansa FIFA 15:ssa. Mutta uudessa päivityksessä fiksu syöttäminen oikealla voimalla voi ratkaista pelin hetkessä. Sama pätee syötön katkoon ja taklauksiin jotka ovat molemmat päivitetty entistä realistiseen muotoon. Ja mikäli etsit entistä tyylikkäämpiä maaleja, uusi volley-veto eli ilmasta pallon pamauttaminen maaliin perukoille on juuri sitä mitä kaipaat.

Ja ehkäpä hienoin päivitys peliin on naisten maajoukkueiden lisääminen (olipahan jo aikakin). Siten myös naispuoliset futisfanit löytävät tiensä FIFA-pelin maailmaan. Sieltä on todella vaikea poistua.