Football Manager 2015

Football Manager on jalkapallon managerointipuolesta kiinnostuneille suunnattu tietokonepelisarja. Sarjan uusin osa Football Manager 2015 julkaistiin 2014 vuoden loppupuolella.

Toisin kuin suositussa FIFA-sarjassa, Football Managerissa ei ohjasteta pelaajia itse peleissä, vaan keskitytään pelaajan valitseman jalkapalloseuran managerointiin. Pelaaja pääsee tekemään kaikki seuran tärkeät päätökset, kuten kuka istuu vaihtopenkillä, mitä pelitaktiikoita käytetään ja kenet seuraan hankitaan pelaamaan ja kenestä luovutaan. Pelin julkaisijana toimii legendaarinen videopelijätti Sega ja kuitenkaan poikkeuksellisesti peliä ei julkaistu konsoleilla, vaan pelkästään tietokoneelle.

Uudistukset

Football Manager 2015:n suurin uudistus oli täysin uusi pelimoottori, jonka luvattiin tarjoavan entistä sulavampaa grafiikkaa sekä animaatiota. Myös käyttöliittymää uudistettiin rankalla kädellä ja monien mielestä pelisarja ottikin tämän suhteen takapakkia ja teki pelikentän tapahtumien seuraamisen entistä hankalammaksi. Käyttöliittymän sulavuus ja toimivuus nousee tärkeään rooliin managerointipelissä, jossa pelaajalla on paljon pientä näprättävää ja muokattavaa. Lisäksi Football Manager on pelisarja, jota usein pelataan kannettavilla tietokoneilla, sillä pelisarja ei ole tunnettu grafiikastaan. Uuden pelimoottorin myötä myös tietokoneelta vaaditaan enemmän pelin sulavaan pyörimiseen.

Vastaanotto

Football Manager 2015 otettiin vastaan kohtuullisin hyvin arvosanoin: kriitikoiden pelille antamat arvosanat pyörivät 70/100 tasolla. Pelaajat kuitenkin olivat pelin suhteen kriittisempiä ja moittivat pelisarjaa mm. liian loukkaantumisherkistä pelaajista sekä uuden pelimoottorin tuomista ongelmista. Uusi käyttöliittymä jakoi mielipiteitä pelaajien kesken: monet pitivät edellisten Football Manager -pelien käyttöliittymää simppelimpänä ja paremmin toimivana.