Kimi Räikkönen sosiaalisessa mediassa

Mikä olisi parempi aika olla formulafani, kun juuri nyt teknologian aikakaudella? Ohi ovat ne ajat, kun piti odottaa lehteä painosta tietääkseen mitä tärkeissä kisoissa on tapahtunut tai liimautua radion ääreen, jottei menettäisi kilvasta sekuntiakaan.

Netti sopii nopeaan viestintään kuin nenä päähän. Niinkin nopeaan kuin jäämies Kimi Räikkönen formula ykkösen ratissa. Kesken kisaa pystyy seuraamaan suosikkikuljettajan aikoja ja sijoituksia livenä Formula 1:n sivuilla.

Puskaradio tosin toimii erinomaisesti verkossakin ja Kimin fanit pyörittävät aktiivisesti sosiaalista mediaa. Tietysti Kimin fanit ovat Twitterissä kommentoimassa idolinsa menestystä ja vastoinkäymisiä. Twitterissä ja Facebookissa fanit jakavat Räikkösen kuvia, joissa Kimi poseeraa tyttöystävänsä ja kavereidensa kanssa hulppean veneen kannella. Sosiaalisesta mediasta löytyy myös suloisia kuvia pikkuisesta Robinista, Kimin pojasta. Viimeisempänä postauksena on fanien keskuudessa muisteltu edesmennyttä kuljettajaa Luis Salomia.

Twitterissä voi nähdä myös FIA: n virallisen päätöksen Räikkösen väitetystä sääntörikkomuksesta, uutisia varikolta ja kuvia viimeisemmästä kolarista. Virallista ja epävirallista infoa tilanteesta ja ajankohdasta riippuen. Sama jatkuu oikeastaan muuallakin sosiaalisessa mediassa. Facebookissa on paljon samoja postauksia kun Twitterissä.

Sosiaalinen media pitää myös silmällä kuljettajien vedonlyöntikertoimia. Erityisesti, jos olet kiinnostunut formuloista enemmän veikkaajan näkökulmasta, kannattaa seurata live-kertoimia. Live vedonlyönti poikkeaa olennaisesti perinteisestä vedonlyönnistä, jossa kohde suljetaan ennen pelin tai ottelun alkua. Live-vedonlyönnissä puolestaan vedonlyönti tapahtuu urheilutapahtuman aikana. Kohteita on satoja ja tilanne elää koko ajan.

Formel 1

Taidot julkisuuden ulkopuolella

Räikkönen ei kuitenkaan ole mitenkään aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mikä yllättää nykyaikana. Hänen asemansa formulakuskina ei luonnollisestikaan ole faneista kiinni, vaan moottoriurheilussa kuljettajan taidot ja tallin budjetti ratkaisevat. Jos vertaa esimerkiksi taiteilijoihin ja varsinkin populaarikulttuuriin, näkyvyys ja yhteys faneihin ovat kaikki kaikessa. Luulisi moottoriurheilussakin sponsoreita kiinnostavan mahdolliset kuluttajien rahat, mutta näköjään sitä aspektia ei ole täysin osattu hyödyntää. Aina toki voidaan spekuloida, korreloiko kuljettajan valovoimaisuus tallin fanimäärän kanssa?

Ainakin Räikkösen virallisiin nettisivuihin on todella panostettu ja ne pursuilevat ammattimaisia kuvia ja tekstiä. Kuitenkin jopa vuonna 2007 avatut nimikkosivut jättävät Räikkösen melko etäiseksi. Sivuston uutisiin on kerätty Kimin kolumneja ja kommentteja kisoista, aika-ajoista ja harjoituksista mutta Räikkösen urasta kiinnostuneiden kannattaakin ehkä seurata virallisia somesivuja, mutta Kimin etäisyyden mediaan ja faneihin huomaa.