Madden NFL ’15

shutterstock_138436670

Madden NFL15 on suositun amerikkalaisen jalkapallopelisarjan viimeisin osa, ja pelin julkaisijana toimii tuttuun tapaan EA Sports. Peli julkaistiin uuden sekä vanhan sukupolven konsoleille vuoden 2014 elokuussa. NFL pelisarja on monien pelaajien mielestä ollut pitkään se laadukkain urheilupelisarja ja Madden on aina ollut hyvin suosittu erityisesti Yhdysvalloissa, amerikkalaisen jalkapallon kotimaassa. Euroopassa ja muualla maailmassa pelin suosio on kuitenkin ollut vaatimattomampaa, eikä peli ole päässyt vastaaviin myyntilukuihin kuin jääkiekkopelisarja NHL tai jalkapallopelisarja FIFA. Pelin suosiosta Yhdysvalloissa kertoo kuitenkin se, että pelimyynneissä Maddenista meni vuonna 2014 ohi vain supersuosittu Call of Duty -pelisarja.

Kehitys

Peli julkistettiin suhteellisen myöhään vuoden 2014 huhtikuussa. Peliä demottiin suurelle yleisölle Electronic Entertaiment -pelimessuilla, jossa esiteltiin erityisesti pelin puolustuksen paranneltua tekoälyä. Pelin kehittäjät myös esittelivät useita pelaamista helpottavia uudistuksia, kuten kameran parempaa toimintaa. Pelin kehityksessä käytettiin apuna myös useita NFL-pelaajia.

Vastaanotto

Peli otettiin vastaan suurimmaksi osaa positiivisin arvioin, kriitikoiden sekä pelaajien toimesta, peliarvostelujen keskiarvon ollessa yli 80/100. Kehuja keräsivät uudistetut grafiikat sekä paranneltu pelimekaniikka. Kritiikkiä keräsi pelin selostus, joka ei ole juuri kehittynyt pelisarjan edellisen osan jälkeen. Eniten kritiikkiä kuitenkin keräsi päätös poistaa nettipelimahdollisuus PS3 ja Xbox 360 -versioista: niillä pelin moninpeliä voi pelata pelkästään samalla konsolilla, ei internetin yli. Tämä vaikutti negatiivisesti pelin suosioon, koska monet pelaajat pelaavat enimmäkseen online-pelimuotoja muita ihmispelaajia vastaan.