Moto GP 2015

Vauhtia, tiukkoja kurveja, vaarallisia tilanteita sekä viihdettä! Ei, kyseessä ei ole Matti Nykäsen pubikeikat, vaan tällä kertaa aiheena on uusin Moto GP 2015 pelipläjäys. Kyseessä on uudistettu Moto GP -peli, jossa grafiikat suorastaan hivelevät pelaajan silmiä ja jännityshermoja.

Lähdetään liikenteeseen itse pelin haasteista. Käytössäsi on kaikki tallit, kilpailijat sekä menopelit Moto3, Moto2 sekä luonnollisesti Moto GP -sarjoista. Mutta mikä hienointa, pelaajalla on mahdollisuus myös käyttää kauden 2014 asetuksia mahdollistaen esimerkiksi Rossi vs. Marquez -vastakkainasettelun. Pelattavuudeltaan Moto GP 2015 vie tekoälyn täysin uudelle tasolle älykkäällä ajostrategialla, johtaen siihen, että pelaajan palkintosijojen saavuttaminen vaatii paljon työtä.


Pelaaja voi asettaa menopelin ohjattavuuden sekä herkkyyden omalle tasolle niin että pelaaminen lähenee yhä realistisempaa kokemusta. Realismista puhuttaessa on tuotava esiin pelin uratila, jossa voit perustaa oman tallin ja taistella tiesi aina Moto3 luokasta kuninkuusluokan mestariksi. Aloitat luonnollisesti hieman huonommalla pyörällä ja rajatuilla resursseilla, mutta voittaminen ja kehittyminen on huomattavasti palkitsevampaa.

Pähkinänkuoressa voidaan todeta seuraavasti: Pelissä käytetään oivasti hyväksi MotoGP:n virallista lisenssiä. Orgaaninen ulkoasu on huomattavasti kehittyneempi kuin edellisessä MotoGP-pelissä. Todella haastavat mutta sitäkin palkitsevampi pyörän ohjausjärjestelmä. Ainoana miinuksena on luovuuden puute, sillä pelissä ei oikeastaan yllättänyt mikään.

Lopullisen päätelmän mukaan peli ei ole loistava, mutta ei myöskään katastrofi. Pelille voisi kuitenkin antaa arvosanaksi 8-.