NBA Live 15

NBA15 on NBA pelisarjan uusin osa, joka julkaistiin uuden sukupolven konsoleille vuonna 2014. Peli on hyvin suosittu erityisesti Yhdysvalloissa, jossa koripallo on yksi katsotuimpia urheilulajeja. Pohjoisen jääkiekkomaissa NBA -pelisarja ei ole ikinä yltänyt myyntilistojen kärkeen kuten NHL -pelisarja.

NBA vs. NHL

NBA -pelisarja vaatii enemmän lajitietämystä ja kiinnostusta verrattuna jääkiekkopeleihin, jotka sopivat pelattavaksi erinomaisesti muun muassa kaveriporukan illanistujaisiin. Jääkiekkopeleistä, taklauksineen ja tappeluineen, on helpompi innostua vaikka ei lajia tuntisikaan.Myös NBA pelisarjan julkaisija on EA Sports. Uusimman NHL pelin arvostelun voit lukea artikkelista NHL15.

Palaute pelistä

NBA sarjan uusinta osaa markkinointiin parannelluilla grafiikoilla sekä uudistetulla fysiikkamoottorilla. Peli pärjäsi arvosteluissa kuitenkin hyvin heikosti, vaikkakin paremmin kun sarjan edellinen osa NBA14. Pääsääntöisesti peli keräsi 6/10 arvosanoja suurimmissa pelimedioissa. Pelisarjaa kritisoidaan uudistuksien puutteesta ja sen syytetään pudonneen kategoriaan, jossa peliin ei enää panosteta ja vuosittainen uusi osa julkaistaan vaan rahastuksen takia. Pelisarjan uutisiin sekä seuraavan osan ennakkotietoihin voit tutustua pelin virallisilla kotisivuilla.

Pelaaminen

NBA15 peliä voidaan pelata yksin tietokonetta vastaan tai kavereiden kanssa yhdessä. Kavereiden kanssa voidaan joko pelata samalla monitorilla tai internetin yli. Pelimuotoja ovat yksittäiset pikapelit, pelaajan luomat turnaukset tai kausimoodi. Kausimoodissa valitaan joukkue ja joukkueella pelataan kokonainen kausi. Pelaaja pääsee myös manageroimaan joukkuettaan, tekemään uusia pelihankintoja ja muokkaamaan pelitaktiikoita sekä aloituskokoonpanoja. Realismiin pyrkivässä pelissä pelaajat mm. väsyvät ja loukkaantuvat, joten pelaajan tehtäväksi jää valita kuinka paljon hän peluuttaa pelaajiaan. Joukkueen tähdet luonnollisesti kannattaa pitää kunnossa tärkeitä pelejä varten.