NHL 15

Huippusuositun NHL pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin Segan Megadrive pelikonsolille vuonna 1991. Pelisarja on saanut jatkoa vuosittain vuodesta 1993 saakka, joten viime vuonna julkaistu NHL15 on pelisarjan 24. osa. Pelin julkaisija on EA Sports.NHL pelisarja on siitä erikoinen, että monet pelisarjan fanit eivät välttämättä edes pelaa muita pelejä, vaan ostavat pelikonsolin pelkästään NHL peliä varten. Tämä kertoo paljon pelisarjan suosiosta ja koukuttavuudesta. NHL pelisarja julkaistaan tällä hetkellä kaikille uuden sukupolven konsoleille, käsikonsoleille sekä PC:lle.

Pelisarjan vahvuudet

NHL pelisarjan vahvuus on aina ollut se, että samalla ruudulla pääsee pelaamaan jopa neljä henkilöä samanaikaisesti. Pelaajat voivat pelata samassa joukkueessa tietokoneen ohjaamia pelaajia vastaan tai haastaa toisensa omilla joukkueillaan. Mikä onkaan hauskempi tapa viettää iltaa kavereiden kanssa, kun pelata pienimuotoinen NHL turnaus ja selvittää kuka on kaveriporukan kovin peluri. Pelissä on lisäksi mukana maajoukkueet. Mukana oleviin pelaajiin ja muihin uutisiin pääset tutustumaan helposti pelin virallisilla kotisivuilla.

Kritiikki

Pelisarjaa on ajoittain kritisoitu siitä, että vuosittain julkaistava uusi versio on täysihintainen peli, joka ei kuitenkaan tuo paljonkaan uutta mukanaan ja tuntuukin enemmän päivitykseltä. Kritiikki ei kuitenkaan näy pelimyynneissä, joissa lähes aina kärkisijoilla on kyseisen vuoden NHL-peli. Jääkiekkofaneille tuntuukin olevan tärkeää, että pelissä on aina mukana uusimmat joukkueiden kokoonpanot, areenat ja päivitetyt selostukset.

Pelisarjan uusin osa

Sarjan uusimmassa osassa tuttuun tapaan päivitettiin selostusta, NHL areenoita sekä pelaajalistoja. Kuitenkin suurin päivitys oli uudistetut pelaajafysiikat. Uudet fysiikat mahdollistavat mm. pelaajien kaatumisen entistä realistisemmalla tavalla. Pelaajat voivat vaikka kaatua toistensa päälle tiukoissa vääntötilanteissa, tämä ei entisellä fysiikkamoottorilla ollut mahdollista. Pelaajafysiikat vaikuttavat lisäksi kaikkiin kentän pelaajiin, myös tietokoneen ohjaamiin, joten pelitilanteet ovat entistä realistisempia ja arvaamattomampia.