Tour de France 2015

Vaikka pyöräilybuumi ei ole vielä saapunut Suomeen, muuta kuin spinning kuntoilu mielessä, on laji Keski-Euroopassa mielettömän suosittu. Tämän suosion myötä myös pelimaailma on herännyt ajatukseen kehittää myös lajista oman video/konsolipelin. Ideasta on vihdoin tullut todellisuutta ja näin pyöräilyn faneille annetaan mahdollisuus fanittaa lajia myös videopelin muodossa.


Mainittakoon heti alkuun se että peli ei ole rajoitettu tiettyyn pelialustaan sillä Tour de France 2015 pyörii sekä PC- että konsolipohjalla. Sony PlayStation 3 ja 4 sekä Microsoft Xbox One alustoille suunnattu versio keskittyy itse pyöräilijän ohjaamiseen. Aseta oikea strategia, ohjaa tallin muita jäseniä antamalla heille oikeat käskyt ja rakenna itsellesi huipputiimi parhailla ja legendaarisimmilla pyöräilijöillä. Pelaamalla Challenge modea voit testata omat kyvyt ensin konsolin tekoälyä vastaan, mutta jos etsi oikeita haasteita, voit pelata muita pyöräily fanaatikkoja vastaan local-muodossa.

Pöytäkoneen puolella löydät toisen jännittävän mahdollisuuden. Nimittäin PC-versiossa tehtävänä on yksinomaan johtaa yhtä 90:stä tallista kohti mestaruutta ja kunniaa. Löydät yli 200 kilpailua joista suurin kruunujalokivi, Tour de France määrittelee paikkasi lajin legendojen joukossa (tai sen ulkopuolella). Tehtävänäsi on haalia uusia pyöräilijöitä, uusia sopimuksia, pitää huolta rahoituksesta sponsorien kanssa sekä olla strateginen johtaja voittojen metsästämisessä.

Molemmat versiot ovat viihdyttäviä, mutta PC-versio tarjoaa ehkä hieman monipuolisemman pelikokemuksen. Mutta ei tietenkään ole haitaksi pelata molempia!